Kako smo se proveli na 1. izletu Malih planinara Samobora

Kako smo se proveli na 1. izletu Malih planinara Samobora

Tekst napisala Maja Štefković
 
Nakon ideje, želje, dogovora i planiranja, konačno smo u subotu 29. listopada 2016. krenuli na naš prvi izlet Malih planinara Samobora. Dogovor je bio u 9 sati ispred sportske dvorane kod srednje škole.
Okupilo se nas sedamdesetak – što malih planinara, što onih malo većih kao pratnja. Nakon početnog pozdrava i upoznavanja, dugačka kolona malih i velikih uputila se prema naselju Sv. Helena. Nakon malo cestovnog planinarenja stigli smo u šumu koja nas je vodila do Pušina.
Vrijeme je bilo prekrasno, jesen nam se otkrivala u svoj svojoj raskoši. Vesela kolona ispunila je šumu i polako je uz kraće odmore, preko Jazbine stigla do Grgosove špilje. Svatko tko je imao želju razgledao je špilju i malo odmorio čekajući da svi razgledaju.
Dio grupe se odlučio vratiti autobusom, a dio (uključujući 2 vrtićanca – Luka 4 i Adrijan 3 godine) pješice natrag do Samobora. Put nas je vodio preko Vrhovčaka.
Da bi se mališani u miru zabavili na igralištu, velike smo odveli na malu degustaciju rakije. Mislimo da su svi bili zadovoljni takvim rasporedom. ☺
Spust natrag prema gradu je brzo prošao i već smo oko 14 sati bili u Samoboru.
Jedan prekrasan dan proveden u prirodi uz kretanje i druženje.
Pozivamo vas sve da nam se opet pridružite na slijedećem zanimljivom izletu po Samoborskom gorju.

 

Fotogalerija