Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Na vrhu Japetića

Svi na Japetić!

Ovogodišnje obilježavanje 90. rođendana Društva smo počeli pohodom "Svi na Japetić" u nedjelju 7. travnja 2013. Vodiči Društva su vodili planinare i sugrađane u dva smjera prema istom cilju. Prvi, od Japetićevih prostorija u Starogradskoj 15, preko Palačnika, Velikoga dola, Šoićeve kuće do Japetića u trajanju od 4 sata i drugi, kraći, od Šoićeve kuće na Malom Lipovcu preko livada do Japetića.
 
Hladno vrijeme nije nas spriječilo da se kod Šoićeve kuće okupimo u velikom broju, pa je ukupno na pohodu sudjelovalo oko 150 članova HPD "Japetić", sugrađana, roditelja, djece i planinara. Laganim korakom smo krenuli preko livada pa šumom gdje snijeg još uvijek pokriva tlo kao da je sredina zime.
 
Na vrhu Japetića dočekalo nas je sunce pa smo uživali u prekrasnom pogledu s piramide na Samoborsko gorje. Kod planinarskog doma, alpinistička sekcija Društva je napravila pokaznu vježbu i upoznala prisutne s opremom a na veliko veselje najmlađih koji su se spuštali preko rastegnutih užadi.
 
Predsjednik Društva je uz prigodni govor upoznao prisutne s programom "Japetićeve godine" i pozvao da se u što većem broju pridružite akcijama.
 
Uživajte uz priložene slike i gledajući film s nekim od najvažnijih trenutaka pohoda a vidimo se već 21. travnja 2013. kad HPD "Japetić" organizira obilježavanje DANA PLANETA ZEMLJE – ekološkom akcijom, odnosno nastavkom  čišćenja potoka Jarek u Maloj Rakovici.
 
Ako nam se želite pridružiti u druženju i zdravom životu u planinama diljem Hrvatske pa i šire, najbolji korak da to učinite je da postanete član našeg planinarskog društva. Pridružite nam se na sastancima četvrtkom u 20h u Starogradskoj 15!
Ocijeni sadržaj
(10 glasova)
Neno

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Video

Napiši komentar

na vrh članka