Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Pršivec (1761 m)

Pršivec (1761 m)

Pl. Blato - Kosijev dom na Vogarju (1054 m) - Pršivec (1761 m) - Bregarjevo zavetišče na planini Viševnik (1620 m) - Koča na Planini pri Jezeru (1453 m) - Pl. Blato

U nedjelju 02.07.2017. godine, je održana izlet na gore iznad Bohinjskog jezera koji je vodio Darac. U planu izleta je bio Vogel, koji se nalazi s druge strane jezera. Zbog  vremenske prognoze, u dogovoru s prijavljenima za izlet, u četvrtak na društvenom sastanku, promjenjeno je odredište izleta.

Okupilo nas se ujutro devet, te smo otišli smo do Stare Fužine, sastali se sa još dvoje članova koji su bili na Bohinjskom jezeru. Zatim smo se planinskom cestom  odvezli do planine Blato, i napravili kružnu turu. Išli smo do Kosijevog  doma na Vogarju, jutarnja kavica, i zatim uspon  na  Pršivec, gdje  nas je ulovila lagana kišica. S Pršivca smo se po klizavom terenu, uz veliki oprez, spustli na planinu Viševnik, gdje se nalazi  Bregarjevo  zavetišče. S Planine Viševnik smo se preko Koče na Planini pri Jezeru vratili na polazište.

Završetak izleta je za neke bio uz Bohinjsko jezero, a dio je otišao obići slap Savica ispod Komarče.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Bojan Horvat

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: « Seniori - Tulove grede Prek Vrbanovih špica na Rajvinu »

Napiši komentar

na vrh članka