Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Spust sa Rjavine

Prek Vrbanovih špica na Rajvinu

Nedostižne Vrbanove špice konačno su došle na red za izlet. Kroz dolinu Kot smo se dopeljali do Langarjevog rovta po solidnoj šumskoj cesti, i tu ostavili aute. Za prvi dan cilj su nam bile Spodnja (2299m) i Visoka Vrbanova špica (2406m). Prva 3 sata put vodi kroz šumu pa kroz kamenjar i Pekel, dok ne dođe na raskršće prema ferati preko Vrbanovih špica iliti osigurani put Lojzeta Rekarja. Put vodi po samom grebenu, s prekrasnim pogledima lijevo na masivnu Rjavinu, desno na travnati Cmir, i ravno na Triglav. Za nekih 3 sata smo došli do Staničeve koče (2332m), a Bambi je još skočio i na Triglav.

Sutradan smo zaokružili put preko Rjavine (2532m) i gledali greben Vrbanovih špica kako se čini malen iz ove perspektive. Rjavina je zapravo planina s 2 vrha, s razlikom od 2 metra u visini. Mi smo se popeli na jugozapadni vrh, niži, i na prijevoju između 2 vrha, skrenuli ravno niz strmu sjevernu stijenu Rjavine kroz koju je lijepo propeljana vrlo zračna ferata. Nakon nekih sat vremena, prošli smo feratu, prohopsali kratak, ali sladak fini sipar, i došli natrag u Pekel. Još dva i pol sata do auta, pivica u ledenoj Mojstrani, gdje se svi prave da nije zima, a zapravo ti je taman pernata jakna, i put pod kotače pa natrag u Samobor.

Na turi su uživali vodičica Branka, Mirjana, Helena, Viviana, Bambi i Lovorka.

Slike možete vidjeti na https://photos.app.goo.gl/zDmY7XfqmWZboNTJ3

15.07. – 16.07.2017

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Lovorka

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: « Pršivec (1761 m) Hanzovom na Mojstrovku »

Napiši komentar

na vrh članka