Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Siniša Golemović

Siniša Golemović

Otvorenje novih društvenih prostorija 09.11.2017

Dragi japetićanci,

Pozivamo vas na svečano otvorenje novih društvenih prostorija koje će se održati:

u četvrtak 9.studenog u 20:00h sati u Ulici Ivana Perkovca 36a.(dvorište iza Raiffeisen banke)

Svojim dolaskom uveličat ćete za nas važan događaj u dugoj povijesti našega društva!

Veselimo se Vašem dolasku!

Izvršni odbor HPD-a "Japetić"

Društvena akcija "Kupi svoj stolac"

DRUŠTVENA AKCIJA „KUPI SVOJ STOLAC“

Dragi japetićanci,

Od četvrtka 29.lipnja 2017. započelo je novo razdoblje u životu i radu društva. Preselili smo se u novouređene prostorije u Perkovčevoj 36a. Cijelo proljeće članovi Društva davali su sve od sebe ne bi li Društvo započelo djelovati u primjerenom okruženju. Izvršni odbor Društva stoga poziva članove i prijatelje Japetića na novčani prilog  za kupnju stolaca kako bi sastanci četvrtkom i svekolika druženja bila što ugodnija. Pridružite se akciji „Kupi svoj stolac“ novčanim prilogom od 50 kn na žiro-račun Društva HR70 2403 0091 1200 0445 0. Prilikom uplate napišite Donacija za akciju „Kupi svoj stolac“.    

Izvršni odbor HPD-a „Japetić“

Održana je 94. redovna skupština HPD Japetić

U petak, 3. ožujka 2017. u 19,00 sati u prostorijama Doma umirovljenika, Kompareova 5 u Samoboru, održana je 94. redovna skupština Hrvatskog planinarskog Društva "Japetić". Skupštinu je otvorio predsjednik Društva Robert Cvetković.

Predstavljen je izvještaj o kupovini nekretnine, odnosno prostora za rad Društva, za koju je Skupština ovlastila Izvršni odbor da nađe i obavi kupoprodaju odgovarajućeg prostora za rad Društva, na zadnjoj održanoj izvanrednoj Skupštini 19. lipnja 2016 godine.

Nekretnina se nalazi na adresi: Ul. Ivana Perkovca 36A, Samobor. (u dvorištu iza Raiffeisen banke).

Predsjednik Društva je predstavio i potrebe uređenja prostora, te su se javili pojedini članovi koji će pripomoći uređenju novog prostora Društva.

Članica Izvršnog odbora Danijela Čupić je predstavila rad izletničke sekcije, koji je obuhvaćao i rad na novoj incijativi, za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, pod nazivom "Mali planinari Samobora".

Član Društva Nenad Greblički je predstavio izvještaj o markacijskim aktivnostima u protekloj godini,te plan rada za 2017. godinu.

Član Društva Darko Dömötörffy je predstavio izvještaj o samoborskoj obilaznici.

Nakon predstavljanja svih navedenih izvještaja o radu Društva u 2016. godini, provedena je rasprava, te su svi izvještaji jednoglasno prihvaćeni i usvojeni. Nakon usvajanja izvještaja, prisutni gosti su uputili pozdravnu riječ i čestitke na rad Društva. Predsjednik Društva je predstavio kandidata Sinišu Golemovića za novog Tajnika Društva. 

Nakon predstavljanja okupljenima, Skupština je jednoglasno prihvatila i usvojila prijedlog da je član Društva Siniša Golemović novoizabrani Tajnik Društva.

Predsjednik Društva je predložio imenovanje novih članova Izvršnog odbora Skupština je jednoglasno prihvatila i usvojila prijedlog.

Članovi Izvršnog odbora HPD Japetić su:

1. Hrvoje Bišćan

2. Robert Cvetković – predsjednik

3. Daniela Čupić

4. Branka Fabek

5. Siniša Golemović - tajnik

6. Tamara Kalaica

7. Kinga Nujić

8. Vladimir Novak

9. Vesna Pavlin

10. Helena Pavlović

11. Nikola Skendrović

Predstavljen je plan i program rada za 2017. godinu, i okvirni financijski plan za 2018. godinu.

Plan izleta 2017

Dragi svi,

Objavljujemo program planinarskih izleta koje planiramo održati tijekom 2017. godine.

Detaljne informacije i najavu izleta možete pratiti na našoj web i facebook stranici (stisni like) a tiskana objava je i uormariću na Samoborskoj tržnici nekoliko tjedana prije održavanja izleta.

Za sve dodatne informacije potražite nas u prostorijama društva ili nas kontaktirajte na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Plan izleta u pdf. formatu možete preuzeti klikom na LINK

 

 

 

 

Članarina za 2017 godinu

 

Dragi članovi,

članarinu za 2017. godinu možete uplatiti na sastancima četvrtkom u 20 sati u društvenim prostorijama.

Ujedno možete nabaviti i Kalendar HPS-a za 2017. godinu s fotografijama na temu Velebita po cijeni od 28kn.

U Hrvatsko planinarsko društvo "Japetić" mogu se učlaniti svi građani Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa – etike, te pridržavaju odredbi Statuta društva. 

 

Kupnjom jedinstvene markice, član društva je preko generalne police HPS-a u "Croatia Osiguranja" osiguran je za slučaj smrti 10.000 kn, a invaliditeta 20.000 kn  Osim toga ima popust od 50 % u cijeni noćenja u svim planinarskim objektima u Hrvatskoj, u Sloveniji te u dijelu BiH. Od ostalih povlastica treba spomenuti 50% popusta na cijenu ulaznice u Nacionalne parkove u planinskim područjima te 10% popusta u dućanima planinarske opreme.

 

ČLANARINA ZA 2017. godinu (svaki novi član uz uplatu mora ispuniti prijavnicu s OIB-om)

Djeca, đaci, studenti i umirovljenici: 30 kn

Zaposleni: 70 kn

Članska iskaznica: 5 kn

Pristupnicu možete preuzeti na linkovima: 

Pristupnica PDF

Pristupnica Word

 

9. opća planinarska škola 2016-HPD Japetić

 U organizaciji HPD Japetić i pod vodstvom voditeljice Danijele Čupić, održana je 9 opća planinarska škola za nove planinare i članove društva.

 Polaznici škole imali su prilike odslušati 10 blokova predavanja sa temama: uvoda u školu, povijest planinarstva, pl. etika, pl. organizacija, pripreme za odlazak u planinu, kretanje i boravak u planinama, opasnosti u planinama i samospašavanje, planinarska oprema, orijentacija za planinare, osnovno o alpinizmu, prva pomoć u planinama i vježbe iz prve pomoći, osnove iz speologije i GPS-a, GSS-u, planinarskim putovima, zaštiti planinske prirode, metorologiji za planinare, ishrani, viskogorskom planinarenju i ekspedicionizmu.

Osim predavanja polaznici su odradili i 6 tematskih izleta: Samoborsko gorje, Okić - alpinističke vježbe, Terihaji - orijentacija, Srednji Velebit - pećinski park Grabovača, uspon na vrh Kiza i Visibabu te noćenje u pl.domu Ravni Dabar, uspon na Risnjak i Snježnik, izlet na Hahlić. Te su tako stekli uvjete za polaganje završnog ispita.

Pojedini polaznici škole su pisali članke i svoje dojmove nakon svakog tematskog izleta:

1 izlet opće planinarske škole 2016 - tekst Ema Valentić

2 vježba opće planinarske škole Alpinizam - tekst Matea Djaković

3 vježba opće planinarske škole Orijentacija - tekst Tanja Djaković

4 vježba opće planinarske škole pećinski park Grabovača i sr.Velebit - tekst Željko Pintar

5 vježba opće planinarske škole Risnjak i Snježnik - tekst Božidar Mofardin

6 vježba opće planinarske škole Hahlić - tekst Helena Pavlović

"Ja planinarka" (osvrt na školu) - tekst Nada Kos

Završnom ispitu pristupilo je dvanaest kandidatkinja i kandidata koji su s uspjehom položili sve usmene i praktične testove i zadatke.

 Nakon svečane dodjele diploma Hrvatskog planinarskog saveza, okupljeni su se nastavili družiti uz mali domjenak u prostoru HPD Japetić.

 Zahvaljujemo Speološkom klubu Samobor na ustupljenom prostoru za održavanje predavanja i terenskoj obuci, vodičima HPD Japetić i instruktorima GSS stanice Samobor na uspješno obavljenom zadatku.

Svim novo postalim planinarima želimo puno osvojenih vrhova,da uživaju u ljepotama planinske prirode u Lijepoj našoj i šire!

 

 

Opća planinarska škola HPD "Japetić" 2016god.

Škola će se održati u razdoblju od 12. rujna do 17. listopada 2016. god. na način da se teoretski dio nastave održava ponedjeljkom i petkom od 20:00 do 21:30 sati, a praktični dio vikendom uglavnom na terenima Samoborskog i Žumberačkog gorja i još kojekuda.Obrađivati će se teme: povijest planinarstva, pripreme i boravak u planini, opasnosti u planini, meteorologija, orijentacija, osnove alpinizma, osnove speleologije, prva pomoć u planini, gorska služba spašavanja, zaštita prirode i još puno toga.

Osnovni uvjet za upis u školu je punoljetnost, članstvo u planinarskoj organizaciji, a najbolje članstvo u HPD Japetić. Gojzerice, naprtnjača i štapovi osnovna je oprema potrebna za pohađanje škole.

Upisi se vrše do upisne kvote od 25 polaznika, cijena škole je 250,00 kn. a u cijenu škole nisu uračunati troškovi izleta.

Ukoliko pojedinac tijekom škole želi prekinuti školovanje, HPD "Japetić" nije dužan vratiti mu novac uplaćen za školarinu. Predavanja i izleti su obavezni što je uvjet za dobivanje diplome. Predavači i vodiči su aktivni članovi HPD "Japetić" i gosti, sa višegodišnjim planinarskim iskustvom.

Prijaviti se možete temeljem prijavnice koju možete preuzeti na linku: Prijavnica

i pošaljite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili dostavite na društveni sastanak četvrtkom.

Dodatne informacije na tel. 097 729 69 65, Daniela Čupić

Za položeni ispit dobiva se diploma Hrvatskog planinarskog saveza.

Uvjeti za polaznike škole:

• punoljetnost ili pisani pristanak roditelja

• članstvo u planinarskoj organizaciji

INFORMACIJE NA SASTANCIMA ČETVRTKOM U 20 SATI U PROSTORIJAMA DRUŠTVA, STAROGRADSKA 15.

Prijavnica: link za download

Letak: link za download