Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Robert Cvetković

Robert Cvetković

"Japetić" u 2015. godini

Iza nas je još jedna, planinarskim događanjima ispunjena godina, o kojoj možete čitati na stranicama glasnika "Japetić" , koji ce te dobiti uz uplatu članarine za 2016. godinu.

U 2015. godini je održana izborna skupština duštva na kojoj su izabrani novi tajnik i predsjednik, a manjih promjena bilo je i u sastavu upravnog odbora.

Zahvaljujemo dosadašnjoj tajnici Mirjani Klarić i predsjedniku Antunu Pavlinu na višegodišnjem uspješnom radu. Njhova predanost u organiziranju i vođenju društvenih aktivnosti obavezuju i nas da uložimo najveći mogući napor u vođenju društva.

U travnju je povodom Dana planeta Zemlje održana eko-akcija, koja je sad već postala stalna aktivnost, uz veliki odaziv članstva i redovito sudjelovanje djelatnika tvrtke DM. Najveća društvena akcija ove godine odražana je u svibnju. Uz Hrvatski planinarski savez kao nositelja događanja, sudjelovali smo kao suorganizatori u obilježavanju 140. godina prvog izleta HPD-a. U pripremi i provođenju pohoda sudjelovao je velik broj članova društva, a gotovo tisuću sudionika pohoda zadovoljno je otišlo je iz Samoborskog gorja.

U lipnju je održan treći Šojka trek/trail koji je opet privukao mnogo ljubitelja planinskog trčanja. Početkom srpnja održana je izvanredna skupština, na kojoj je radi usklađivanja s novim Zakonom o udrugama donesen novi statut drušva. Jesen je obilježio Sudnikov pohod na kojem je ove godine bilo oko 250 sudionika, što je naviše do sada.

U 2016. godini očekuju nas već uobičajene akcije: ekološka akcija povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja, Japetićev pohod 15. svibnja, a Sudnikov pohod 23. listopada. Sredinom lipnja čeka nas 4. Šojka trek/trail utrka koju organiziramo zajednički s novosnovanim Klubom cestovnog i planinskog trčanja Samobor. Nakon jednogodišnje pauze opet organiziramo Opću planinarsku školu. A termin održavanja pomaknut je iz dosad uobičajenog proljetnog termina na jesenski, od sredine rujna do kraja listopada. Nadamo se da će škola privući što više novih planinara i članova koji mogu donijeti novu energiju budućem radu Društva.

Predstavljanje predsjednika Društva

Dragi planinari i planinarke,
 
pozdravljam vas kao novoizabrani  predsjednik HPD-a Japetić. Moje ime je Robert Cvetković,  rođen sam 1970. Zagrebu, djetinjstvo sam proveo u Rudama, a sad živim u Samoboru. Planinarenjem se bavim povremeno od 1992.-93., a član Društva sam od 2006. godine. Planinario sam uglavom po Hrvatskim, Slovenskim a ponešto i po Austrijskim planinama. Tečaj za vodiče društvenih izleta završio sam 2009., a ljetni vodički tečaj 2010.
 
Glavni problemi koji stoje pred Društvom nisu novi i postoje već godinama. Prije svega to je pitane društvenih prostorija, briga oko Šoićeve kuće, kako privući manje aktivne članove da više sudjeluju u društvenim aktivnostima itd. Ništa od toga nije neriješivo ali potreban je što veći angažman svih upravnih tijela Društva, ali cijelog članstva. 
 
Ovo su glavne aktivnosti Društva koje organiziramo svaku godinu:
 
- Obilježavanje Dana planete Zemlje , travanj. Kao i obično organiziramo Eko akciju , a datum i mjesto određujemo mjesec dana prije akcije.
 
- JAPETIĆEV POHOD - 17. 5. 2015. Zajedno sa HPS-om HPD  Japetić je suorganizator tradicionalnog događanja kojim se ujedno završava proslava 140. godišnjice hrvatskog planinarstva
 
- 3. ŠOJKA TREK &  TRAIL - natjecanje u planinskom trčanju.
 
- Dan HPD Japetića, lipanj - kao i obično obilježiti ćemo godišnjicu osnivanja Društva na Gradišću,
 
- SUDNIKOV POHOD, listopad - tradicionalni pohod od Samobora do pl. doma Ivice Sudnika na Velikom Dolu u suradnji sa Samoborskim muzejom.
 
Nadam se što većoj podršci svih, a obećajem da ću se truditi ispuniti Vaše povjerenje.
 
Planinarski pozdrav,
Robert Cvetković,
predsjednik HPD "Japetić"