Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Glasnik "Japetić" 2014.

Godišnjak Japetić 2013.

Glasnik našeg planinarskog društva "JAPETIĆ" za 2013. godinu tiskan je. Ako vam se sviđa što smo napravili u prva tri godišta, učlanite se u naše planinarsko društvo i Glasnik dobivate u tiskanom obliku, besplatno! Očekujemo vas na našim društvenim sastancima četvrtkom ili na nekom od naših tjednih pohoda. Nemojte čekati! Budi aktivan / budi aktivna i napravi taj korak prema prirodi i ovom načinu života.
 
U svojoj osnovnoj definiciji, planinarenje je jednostavno hodanje po planinama u rekreacijske svrhe. Planinarenje može biti nedjeljna šetnja kroz Samoborsko gorje ili tri tjedna ekspedicije kroz Himalaju. Ako ste u mogućnosti staviti jednu nogu ispred druge, onda ste u mogućnosti hodati i planinariti.
 
Kad ljudi razmišljaju o planinarenju, oni uglavnom misle na prirodu, veliki otvoreni prostor, ruksak i šator. Za većinu ljudi, planinarenje je bijeg u prirodu sam ili s prijateljima da bi se dobilo dobru tjelesnu i duševnu vježbu zaboravljajući sve oko sebe,  dosadnu svakodnevicu i užurbanost gradskog života.
Planinarstvo ili planinarenje je prirodna vježba koja promovira tjelesnu kondiciju, ekonomično je, praktično  i ne zahtijeva posebnu opremu. Pa, možda smatrate da je hrana najvažnija, ali voda je najbitnija stvar koju možete uzeti sa sobom na planinarenje. Nemojte ni pomisliti počinjati izlet koji vas vodi više od nekoliko kilometara od kuće bez boce vode sa sobom. Pijte vodu čak i ako ne osjećate žeđ.
 
Budući da planinar ide pješice, može hodati koliko želi i kuda želi, kroz visoke planine Himalaja, šumu Gorskog kotara ili travnatim livadama Velebita.
 
Kod planinarenja, putovanje je važnije od destinacije, a razlog putovanja se razlikuje od osobe do osobe i od prigode do prigode. Planinarenje je rekreacijska aktivnost u kojoj živimo jer želimo, a ne zato što moramo.
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Neno

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: « Članarina Kako do nas? »

Napiši komentar

na vrh članka