Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Program obilježavanja 90.obljetnice

Program obilježavanja 90.obljetnice

HPD "Japetić" 2013. godine slavi devedesetu obljetnicu osnivanja. Društvo je član Hrvatskog planinarskog saveza koje je pravni i tradicijski slijednik Hrvatskog planinskog družtva osnovanog 1874., a koje je održalo i  prvi organizirani izlet u povijesti  hrvatskog planinarstva upravo u Samoborskom gorje  na Oštrc  i  Plešivicu.
 
1923. – 2013.
2013. - JAPETIĆEVA GODINA
 
Osnutkom HPD-a Hrvati su postali deveti narod svijeta i prvi u ovom dijelu Europe koji je osnovao planinarsko društvo.
 
Budući  je HPD Japetić jedna od najstarijih aktivnih udruga u Samoboru, s bogatom poviješću organiziranja aktivnog sportsko-rekreacijskog života građana Samobora, mnogobrojnim članstvom, nizom zapaženih rezultata u planinarstvu i visokogorstvu, Upravni odbor Društva i članstvo odlučili su obilježiti obljetnicu osnivanja nizom aktivnosti.
 
Kako je 90. obljetnica vrijedan jubilej, a Samoborsko gorje predstavlja kolijevku hrvatskog planinarstva koje je ostavilo duboki trag u razvitku svijesti o važnosti brige za okoliš, rekreaciju i zdravlje građana Samobora i šire društvene zajednice, odlučili smo zabilježiti važne događaje iz naše povijesti na jednom mjestu, u MONOGRAFIJI HPD-a  JAPETIĆ 1923.-2013. koju namjeravamo izdati u jesen 2013.
 
Mišljenja smo da je izdavanje MONOGRAFIJE HPD-a JAPETIĆ od značaja ne samo za naše Društvo, već i za  grad Samobor i Zagrebačku županiju jer će predstavljati izdanje koje se odnosi na očuvanje baštine, povijesti sporta, rekreacije  i kulture samoborskog kraja.
 
Slijedom navedenog, pozivam vas da nam se pridružite u planiranim događanjima kojima ćemo obilježiti JAPETIĆEVU GODINU:
 
28. veljače 2013.  GODIŠNJA SKUPŠTINA  Društva na kojoj će se pored uobičajenog dnevnog reda promovirati program događanja vezanih uz obilježavanje JAPETIĆEVE GODINE (dvorana Doma umirovljenika)
 
07.travnja 2013. društvena akcija SVI NA JAPETIĆ kojom želimo što više građana Samobora motivirati da nam se pridruže na jednodnevnom izletu na Japetić u svrhu promocije planinarstva kao društveno korisne i zdrave aktivnosti s osobitim ciljem privlačenja učenika samoborskih škola.
 
21. travnja 2013. obilježavanje DANA PLANETA ZEMLJE – ekološkom akcijom, odnosno nastavkom  čišćenja potoka Jarek u Maloj Rakovici.
 
19. svibnja 2013. JAPETIĆEV POHOD –TREKING, uz naš već tradicionalni Japetićev pohod, organizirat ćemo i treking za  kategoriju  planinskih trkača.Ovom akcijom želimo motivirati mlade ljude za ovaj sve popularniji način kretanja planinama.
 
09. lipnja 2013. AUTOBUSNI IZLET za naše članstvo.
 
30. lipnja 2013. na GRADIŠĆU ćemo upriličiti  misu i prigodnu svećanost  polaganja vijenca na kuću osnivanja Društva (klet obitelji Belak).
 
U srpnju 2013. planiramo visokogorski višednevni uspon na najviši vrh Europe .
 
31. kolovoza 2013. ćemo održati SVEČANU AKADEMIJU obilježavanja 90. godišnjice u maloj dvorani Narodnog doma (Kina) na kojoj će se prezentirati rad u Društvu u prethodnih 90. godina, održati promocija  MONOGRAFIJE Društva,  prirediti  izložba fotografija, pokazna vježba mladih alpinista te domijenak i  druženje.
 
20. listopada 2013. završni događaj bit će AUTOBUSNI IZLET  za članove Društva.
 
U Samoboru, 05. studenog 2012.
 
Upravni odbor HPD "Japetić"
Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

1 komentar

Napiši komentar

na vrh članka