Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Okić - stari žig

Gojzerica

GOJZERICA - NATJECANJE  PO  PLANINARSKIM  OBILAZNICAMA
 
Planinarsko društvo "Željezničar" iz Zagreba ustanovilo je 1976. godine natjecanje po planinarskim obilaznicama "PLANINAR-TRANSVERZALAC". Ovo originalno natjecanje uspješno se odvijalo punih petnaest godina, a ugaslo je s početkom Domovinskog rata u Hrvatskoj, 1991. godine. O popularnosti tog natjecanja svjedoči i podatak da je u njemu sudjelovalo 670 planinara iz 110 planinarskih društava. Natjecanje je imalo deset stupnjeva. Najviši, deseti stupanj - ZLATNI ZNAK P-T, za obiđenih 100 različitih planinarskih obilaznica, osvojio je 31 planinar.
 
Popis planinara HPD Japetić koji obilaze Gojzericu je u prilogu na kraju ovog teksta ili možete preuzeti na LINK-u
 
HPD „Željezničar“ iz Zagreba je obnovilo 2001.  takmičenje GOJZERICA po planinarskim obilaznicama. Za svakih deset obilaznica može se dobiti odgovarajuća značka. Za bijelu Gojzericu potrebno je obići 10 planinarskih obilaznica u Hrvatskoj ili izvan nje, ali jedna od njih mora biti Hrvatska planinarska obilaznica-brončana značka ili Hrvatske planinarske kuće-zelena značka. Više o priznanjima pogledajte na stranici HPD „Željezničar“ Zagreb. Popis pl. obilaznica u Hrvatskoj je na stranici Hrvatskog planinarskog saveza a u Sloveniji na stranici Planinske zveze Slovenije.
 
             Pripremio: Z. Kristijan 
 
Kratice: 10,20,30 -  gojzerica za 10, 20, 30 obilaznica
P - počasna značka
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Zdenko Kristijan

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: Samoborska planinarska obilaznica »

Napiši komentar

na vrh članka