Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Na vrhu Bjelolasice u daljini Klek

HPO Obilaznici

Dio članova Japetića pronašao je zadovoljstvo u obilasku planinarskih obilaznica. Od svih, najinteresantnija je Hrvatska planinarska obilaznica i Hrvatske planinarske kuće, a obilaskom lokalnih obilaznica sudjelujemo i u natjecanju Gojzerica. Za sada smo ponosni na broj obilaznika koji su se opredjelili i za ovaj način planinarenja, a obzirom na ukupan broj naših članova.
 
Hrvatska planinarska obilaznica je osnovana 2000. Vodi je Hrvatski planinarski savez - Komisija za planinarske putove. Više podataka o HPO možete naći na stranici hps.hr, a pod natpisom obilaznici i popis svih planinara koji su primili priznanja.

Zahvaljujući HPO-u obišli smo cijelu Hrvatsku,
bili u krajevima koje vjerojatno ne bi posjetili jer nisu planinarski atraktivni. Upravo obilaznice, lokalne ili HPO otvorile su nam vidike, nudeći posjet novih i nevjerojatno lijepim krajevima. Najčešći cilj svakog izleta je posjet najvišem ili najatraktivnijem vrhu u nekom kraju, no pogled u dnevnik ili vodič obilaznice prisilit će nas da posvetimo malo više vremena tom kraju i pogledamo što nam to nude domačini, prijatelji planinari. Rezultat toga je uvijek nešto novo, oku do tada skriveno. No na kraju i ona nagrada u obliku značke je slatka.
 
Popis planinara HPD Japetić koji obilaze HPO preuzmite na LINK-u
 Objašnjenje kratica i brojeva:

HRVATSKA PLANINARSKA OBILAZNICA

Popis obilaznika iz HPD „Japetić“ od 2000. do konca 2016.

Kratice: BZ = brončana značka za 25 kontrolnih točaka (KT)

SZ= srebrna značka za 50 KT

ZZ = zlatna značka za 75 KT

PP = posebno priznanje za 100 KT

VP = visoko priznanje za 125 KT

NP = najviše priznanje za 150 KT

Brojevi označavaju redni broj priznanja

 

U društvu postoji grupa planinara koji gotovo svakog vikenda planinare po raznim obilaznicama i uživaju u novim vidicima, planinama, znamenitostima i druženju.
 
Pridružite nam se!
Pripremio: Zdenko Kristijan
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 22 Veljača 2017 21:38
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Zdenko Kristijan

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: « HPK Obilaznici

Napiši komentar

na vrh članka