Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Žig Samoborske Obilaznice

KT Samoborske Obilaznice

202 kilometara markiranih planinarskih puteva, sedam planinarskih domova, više drugih ugostiteljskih objekata, te redovni lokalni autobusni promet i dobre ceste dovoljan su razlog za posjet Samoborskom gorju.
 
Za osvajanje spomen značke "Samoborske obilaznice" morate obići najmanje 12 KT po svom izboru od ukupno 17, što se može obići u dva dana hoda, 2 x 6 - 7 sati hoda ili ukupno oko 40 km pješice. Naravno da mi preporučujemo obilazak svih KT jer svaka od njih je posebna na svoj način.
Samoborsko gorje možete obići u bilo koje godišnje doba, jer su domovi otvoreni i preko zime. Obilazak  je pogodan za sve uzraste i dobne skupine. Ako želite upoznati sve ćari našeg gorja, preporučujemo Vam da obiđite Samoborsku obilaznicu koja pokriva sve vrijedne pažnje vrhove, planinarske puteve, planinarske staze, sve domove i kuće Samoborskog gorja .
 
"Samoborska obilaznica" je nasljednica je Kružnog puta "Kroz Samoborsko gorje", koji je izgubio svoj smisao jer je Samoborsko gorje isprepleteno mrežom planinarskih puteva, te se do svake kontrolne točke može stići iz više smjerova. Možemo reći da je svaka kontrolna točka lokalitet za sebe i pristup do svake je dio vlastitog izbora obilaznika.
 
Kontrolne točke Samoborske obilaznice (klikom na ime KT možete vidjeti detalje o lokaciji žiga i opširniji opis):
 
 
Obilazak obilaznice nije vremenski ograničen pa on može trajati 3 dana, ili nekoliko godina. Na svakoj KT nalazi se prigodni žig (u pl. domovima, kućama ili metalnim kutijama) na kojem piše "Samoborska obilaznica" i kojeg treba utisnuti u zato predviđen prostor u dnevniku. U slučaju da na KT nema navedenog žiga moguće je utisnuti neki drugi postojeći žig na toj KT, a koji može dokazati vaš obilazak. No u slučaju da ste zaboravili dnevnik ponijeti sa sobom ili pak da nijednog žiga nema, možete se slikati na KT s napomenom da se na fotografiji mora vidjeti vlasnik obilaznice i neko karakteristično obilježje mjesta na kojem je KT (dom, piramida i sl.).
 
Da bi ostvarili minimalni uvjet za spomen značku obilaznicu možete obići u dva dana (po 7 sati hoda) kao što je opisano u dnevniku, no mi preporučujemo obilazak u više kraćih izleta.
 
Dnevnik Samoborske obilaznice možete kupiti ili naručiti:
  • Zdenko Kristijan, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom: 01 / 3362-886
  • Pismom na adresu: HPD"Japetić", p.p. 31, 10430 Samobor
  • Hrvatski planinarski savez, Kozareva 22, Zagreb, radnim danom  8-15 h
 
Zemljovid
Preporučamo zemljovid: Planinarska karta SAMOBORSKO GORJE – izdavač SMAND Varaždin
 
Turističke informacije
Ured Turističke zajednice grada Samobora, na trgu kralja Tomislava 5 u Samoboru, radno vrijeme: pon.-pet. 8:00 - 19:00 sub. 9:00 - 17:00 ned. 10:00 - 17:00. U uredu Turističke zajednice grada Samobora, možete besplatno dobiti "Turističku kartu grada Samobora", koja obuhvača i Samoborsko gorje.
 
Dopuna Dnevnika Samoborske obilaznice
Sve dopune SO objavljujemo u "Dopune dnevnika Samoborske obilaznice" i svaki dnevnik u prodaji ima takav ulijepljeni dodatak. Isto tako sve izmjene ili dopune su ažurirane na našim internet stranicama uz pojedinu KT za koju se odnosi.
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Zdenko Kristijan

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: « Samoborski muzej (168 m) KT 1 Povijest Samoborske Obilaznice »

Napiši komentar

na vrh članka