Posebno priznanje HPS-a : Zdenko Kristijan i Darko Dömötörffy

Darko i Zdenko na vrhu Uršlje Gore : 27.4.2013.

Izvršni odbor HPS-a svake godine odlučuje o dodjeli godišnjih nagrada udrugama, akcijama i pojedincima koji su se istaknuli svojim rezultatima u HPS-u u tekućoj godini. Na temelju praćenja rada tijekom cijele 2021. i obrazloženja iz kojih je vidljiv konkretan doprinos organiziranom planinarstvu u HPS-u u protekloj godini, Izvršni je odbor HPS-a na svojoj 14. sjednici odlučio o dodjeli godišnjih nagrada za 2021. godinu.

Izvršni odbor odlučio je posebnim priznanjem nagraditi vrlo značajno postignuće, izvedeno u okviru Komisije za povijest planinarstva. Riječ je vrlo obimnom poslu pregledavanja i popisivanja arhivske građa o hrvatskom planinarstvu pohranjene u Samoborskom muzeju.

Imajući u vidu da ti materijali predstavljaju povijesnu građu od posebnog interesa za Hrvatski planinarski savez i cjelokupnu planinarsku udrugu u Republici Hrvatskoj, kao i velik opseg Zbirke i obavljenog posla, Izvršni odbor posebnim priznanjem nagradio je članove koji su neposredno proveli cjelovitu inventarizaciju povijesne građe hrvatskog planinarstva u Samoborskom muzeju.

Posebnim priznanjem Izvršnog odbora HPS-a za 2021. godinu nagrađuju se Zdenko Kristijan, Darko Dömötörffy.

Čestitamo našim članovima , Zdenku i Darku , te im želimo još mnogo planinarskih uspjeha!