Monografija HPD “Japetić”

Dragi naši članovi i prijatelji Društva! Hrvatsko planinarsko društvo “Japetić” je u 2013. godini proslavilo 90. obljetnicu osnivanja.

Monografija HPD Japetic / © HPD Japetić

HPD “Japetić” osnovan je 1. srpnja 1923. godine u klijeti obitelji Noršić (danas Belak) u Gradišču kraj Samobora. 90. obljetnica našeg Društva vrijedan je jubilej pa smo odlučili zabilježiti važne događaje iz naše povijesti na jednom mjestu, u

MONOGRAFIJA HPD JAPETIĆ 1923. – 2013.

Monografiju smo predstavili 31. kolovoza 2013. godine na svečanosti u Hrvatskom domu – kinu. Monografija sadrži preko 250 stranica teksta upotpunjenju fotografijama. Svi zainteresirani, naši vjerni članovi, simpatizeri planinarstva i ljubitelji planinske prirode monografiju mogu kupiti svaki četvrtak u 20 sati na društvenim sastancima.

Monografija se može kupiti i u uredu Turističke zajednice grada Samobora na Trgu kralja Tomislava 5 u Samoboru, radnim danom, subotom i nedjeljom.

HPD Japetić ima u planu izdati Monografiju i 2023. kada slavimo našu stotu obljetnicu. Zato pozivamo članove da prikupe zagubljene dokumente o radu Društva, stare i nove fotografije kako bi pomogli u stvaranju jubilarnog izdanja povodom velikog jubileja.

S poštovanjem,

Zdenko Kristijan