Sudnikov pohod 2021.

Kao mali sanjali smo o životu na Mjesecu u 21 stoljeću, no dočekala nas je pošast zvana korona, covid ili kako već. Zamaskirali smo se, izolirali, povukli u sebe, strepimo, uglavnom je bljak.

I onda dođe ta sunčana nedjelja 24.10. i Sudnikov pohod. Najednom se sve promijenilo. Pred suncem obasjani muzej već prije početka pohoda dolaze željezničari lica ozarena, nasmiješena, sretna. Ima ih jedan manje od 40, lijep broj. Dan je dobro počeo. Kao i prošle godine polazak je između 9 i 11 bez zadržavanja pred muzejom. Kako odlaze željezničari stižu veseli japetićanci, pa Sv. Rok i procesija planinara i izletnika, velikih i malih polako se nastavlja. Na Palačniku „pohodnike“ dočekuju Anđelko i Robert, dijele bonove za grah i nešto tekuće za još bolje raspoloženje. I tako dok domaćice u planinarskom domu Ivica Sudnik pripremaju grah naše sudionike pohoda dočekuju Krešo i Jasminka s glazbom i velikim natpisom „Pohod“. Gužve nema jer je sve nekako tekuće, ljudi dolaze i odlaze, pa se opet neki vraćaju.

Ovog je prekrasnog dana godine 2021. kroz Palačnik je prošetalo oko 160 sudionika pohoda. Na kraju se može reći da je ovo bila jedna jako, jako dobro provedena nedjelja. Hvala na pomoći u organizaciji Robertu, Anđelku

i obitelji Fresl.