Nove društvene prostorije

Društvene prostorije u Perkovčevoj dovršene su i konačno smo svoji na svome! Trudom i zalaganjem japetećinaca društvo će sljedećih desetljeća, u pristojnim prostorijama dostojnih mnogo većih udruga, otvoriti novu stranicu u svojemu životu.

Kao što je običaj u nas, cijeli posao odradilo je dvadesetak volontera kojima nije bilo teško odvojiti svoje slobodno vrijeme za prevažni posao od općega značaja. Kapa dolje i onim članovima koji su svojim stručnim znanjem i radom, zaista u pravom japetićanskom duhu, doprinijeli višestrukom sniženju troškova renoviranja. Prije svega majstoru svih majstora Dragecu Kosu čiji je entuzijazam, zalaganje, provedeni dani i
znanje zidarskim i ličilačkim zahvatima u prostorijama nemjerljiv.

Radna akcija

Zatim Joži Siti koji je svoje dugogodišnje električarsko iskustvo, rješenja i
izvedbu stavio društvu na raspolaganje te savršeno ostvario svoj dio posla. Zdenku Kuharu i njegovoj vodoinstalaterskoj ekipi, već standardnom izvođaču u svim planinarskim akcijama renovacijskoga karaktera, Juri Petriću sa stolarskim rješenjima koji je kazao kako bi se uvrijedio da nije dao svoj doprinos i Draženu Grgečiću u montaži kuhinje, ormara i šanka bez kojega društveni prostor nema smisla; parketarskog posla Roberta Salopeka, čovjeka izvan planinarske priče, ali također volontera znalca, ne smijemo zaboraviti ni donatora materijala za ličilačke i parketarske radove te onih članova koji su pokazali volju i želju da svojim višednevnim angažmanom prilože ostvarenju sna mnogih generacija društva. Trebamo također zahvaliti i arhitektonsko-projektnom uredu DARH 2 koji nam je osmislio organizaciju prostorija kako bi sve bilo maksimalno funkcionalno za naše potrebe.

Nove društvene prostorije tako sada pred nas stavljaju i nove izazove, ali slatkog karaktera: osmišljavanje novih aktivnosti Japetića kroz predavanja, edukaciju, popularizaciju planinarstva i aktivnosti povezanih s prirodom među djecom školskog uzrasta; suradnju s drugim udrugama i organizacijama kojima trebaju prostorije za društvene sastanke, skupštine, predavanja i slično.

Leave a comment