Godišnjak “Japetić”

Godišnjak “Japetić” 2018.

Pred vama je deveti broj našeg godišnjaka, koji ovaj put dolazi u novom, osvježenom izdanju i nešto većem formatu. Kao i dosad, želimo vas informirati o glavnim planinarskim i društvenim događajima i radu Društva u prošloj godini. Kao što je i planirano, u proljeće je održana još jedna Opća planinarska škola, a uspješno je nastavljeno i djelovanje „Malih planinara“ uz odličan odaziv djece i roditelja.

Markacisti su cijele godine bili vrlo aktivni u održavanju planinartskih puteva o kojima brine naše Društvo, pa je i Ekološka akcija povodom Dana planete zemlje u travnju bila posvećena uređenju prostora oko Cerinskog vira. U svibnju je tradicionalno održan Japetićev, a u listopadu Sudnikov pohod. Obiježili smo šezdesetu objetnicu otvaranja Samoborske planinarske obilaznice, koja je 1958. godine otvorena pod imenom „Kružni put kroz Samoborsko gorje“, a ujedno smo i promovirali novo izdanje dnevnika sa uvrštenim novim kontrolnim točkama.

Krajem godine organizirali smo nekoliko zanimljivih planinarsko-putopisnih predavanja koja su bila odlično posjećena, pa želimo s time nastaviti i u buduće, jer uz dobro osmišljeno korištenje novih društvenih prostorija činimo i život Društva kvalitetnijim i sadržajnijim. U ostalom, najboje je da o svemu tome više pročitate na stranicama “Japetića” .

Svaki član društva uz uplatu članarine dobiva i “Japetić” – glasnik HPD Japetić.

predsjednik HPD “Japetić” , Robert Cvetković

Leave a comment