Planinarski sastanci i rad u društvu. Da ili ne?

Na našu anketu «Zašto ne dolazite na planinarske sastanke?» odgovorile su 54 osobe. Rezultati pokazuju da ima interesa za osnivanje sekcije mladih u posebnom terminu ali i da informacije kroz internet stranicu prati veliki broj planinara. Interesantna činjenica je da neki planinari misle da na planinarskom sastanku nema ništa za njih, odnosno da nema smisla dolaziti na sastanke jer za to nema razloga.

Jesu li ti planinarski sastanci ponekad dosadni, te ti ide “na živce” slušati izvještaje s planinarskih izleta. Preklapaju li ti se termini planinarskih sastanaka s nekim drugim obvezama, ili radi nekog drugog razloga ne možeš prisustvovati planinarskom sastanku? Ako unatoč tome ipak želiš sudjelovati na izletima, pohodima ili nekoj drugoj aktivnosti koja se inače provodi u našem planinarskom društvu, onda pokušaj ovaj tekst pročitati do kraja.

Naše planinarsko društvo ima više od 90. godina. Osnovano je 1. srpnja, 1923. godine na Gradišću kod Samobora pod imenom “Japetić”.

Svi podaci su navedeni i na http://hr.wikipedia.org/wiki/HPD_Japetić

Izleti našeg planinarskog društva su raznovrsni. Od čisto planinarskih (Velebit, Hrvatsko Zagorje, Samoborsko i Žumberačko gorje, itd., alpinističkih (Alpe), pomalo avanturističkih (hodanje Gorskim Kotarom po nepoznatim stazama), obilazak planinarskih obilaznica (upoznavanje prekrasnih krajeva i prirode), do posjeta raznim prirodnim i kulturnim znamenitostima kao i sve što Vam može pasti na um, a ima veze s planinarenjem, prirodom, druženjem i izletništvom. Ograničenje je samo naša mogućnost u realizaciji programa, bilo fizička ili financijska.

Program stvaramo na temelju zahtjeva i prijedloga članova društva i u skladu s mogućnostima realizacije. Prednost u realizaciji programa imaju oni prijedlozi, koje predlagatelji žele i organizirati i voditi. Ipak i one programe, koji predlagatelji ne mogu realizirati, a za njih postoji interes članova društva, rado ćemo provesti čim nađemo mogućnosti i organizatora.

Edukacija kroz Alpinističku ili Opću Planinarsku školu, Vodička i Makracijska škola samo su neke od mnogih aktivnosti koje možete naći u našem društvu. Rad sa mladim planinarima, održavanje naših planinarskih puteva, fotografija, filmovi, održavanje Facebook stranice, administracija naše Internet stranice neki su od volonterskih poslova koje naše društvo ima i želi uključiti sve članove.

Želiš li sudjelovati u radu našeg planinarskog društva? Trebaš društvo za planinarenje? Pridruži nam se!

Leave a comment