Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
12. Japetićev pohod

12. Japetićev pohod

U nedjelju 21.05.2017. održan je 12. Japetićev pohod. Trasa pohoda je bila: Samobor - Stari grad - Gornji Kraj - Hamor - Gradišće - Medjame (Dubrava Samoborska) - Vrhovčak – Samobor.

Start pohoda je bio u 10 h ispred starih društvenih prostorija HPD Japetić, u Starogradskoj 15, koje članovi društva koriste od 1971. godine. Prostor su sami održavali i uređivali članovi društva, a koristile su ga i nama srodne udruge (špiljari, orijentacijsko trčanje, brdski biciklizam, paraglajderi).

Preko Starog grada, Gornjeg kraja i Hamora, popeli smo se na Gradišće, gdje je 01. srpnja 1923. utemeljena podružnica Hrvatskog planinarskog društva pod imenom Japetić, prema najvišem vrhu Samoborskog gorja.

Sa Gradišća smo se spustili u dolinu potoka Ludviča, i zatim popeli do krškog platoa Medjame u Dubravi Samoborskoj, koji je u javnosti slabo poznat geomorfološki fenomen. Preko Vrhovčaka, spustili smo se nazad u Samobor, do novih društvenih prostorija u Perkovčevoj 36a.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Bojan Horvat

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: « Dobar dan Velebit: Kozjak, Krajačev kuk, Zečak i Štirovača »

Napiši komentar

na vrh članka