Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Izlet na Prenj - 21.7.1977.

Pravilnik o organiziranju i vođenju planinarskih izleta, tura i pohoda

Prema odluci i smjernicama Glavnog odbora HPS-a 19. svibnja na sjednici Izvršnog odbora HPS-a donesen je Pravilnik o organiziranju i vođenju planinarskih izleta, tura i pohoda u HPS-u. Pravilnik je objavljen na webu HPS-a, u rubrikama »Akti i obrasci« i »Vodička služba HPS-a«. Pravilnik možete preuzeti ovdje.
 
Tekstom pravilnika obuhvaćene su upute koje već dugo imaju primjenu u praksi, ali dosad nisu bile napisane na jednom mjestu. Sve odredbe već su ranije bile sadržane u zaključcima i odlukama raznih tijela HPS-a, programima i priručnicima za školovanje, u aktima planinarskih društava i drugdje pa pravilnik ne donosi neka nova ili drugačija pravila, već podiže razinu uređenosti i pruža dodatno uporište za zaštitu planinarskih udruga i vodiča HPS-a. Cilj pravilnika je osim objedinjavanja pravila vodičke struke davanje praktičnih rješenja za primjenu pri obavljanju naše osnovne djelatnosti - izvedbi planinarskih izleta, tura i pohoda.
 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Neno

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: 9. opća planinarska škola 2016-HPD Japetić »

Napiši komentar

na vrh članka