Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik

Markacijska sekcija - članovi

putevi
 Planinarski putevi HPD "Japetić"
 
Već od osnutka društva 1923. godine radi se na istraživanju puteva u Samoborskom gorju i nihovom markiranju, postavljanju putokaza. Prema dokumentima, na trećoj sjednici izvjestio je tajnik Regović da je provedena markacija iz Ruda preko Oštrca do planinarskog skloništa u Prekrižju koje je HPD uspostavilo 1922.. 17.5.1925. na velikoj svečanosti uz prisustvo planinara iz Zagreba, Karlovca i Jastrebaskog otvoren je "Pasarićev planinarski put" koji je započeo kod četvrtog kilometra u Rudama i vodio mimo Gregurić Brega, Črnca, V.dola na vrh Oštrca. Taj put su prokrčili, markirali i uredili planinari iz Samobora u čast zaslužnog predsjednika HPD-a prof. Josipa Pasarića.
 
Markacijska sekcija Japetića radi na održavanju planinarskih puteva. Zbog velikog broja planinarskih puteva u našem gorju, održavanje istih preuzelo je 10 planinarskih društava s time da na HPD "Japetić" otpada oko jedna trećina. Markacije se redovno obnavljaju i putevi uređuju kroz nekoliko godišnjih akcija. Tu su još i interventni zahvati koje je najčešće potrebno izvesti u kasnu jesen po padu prvog obilnijeg snijega.
 
Markacist ili markacistica može postati svaki član Društva koji voli rad i spremna je godišnje sudjelovati u akcijama održavanje planinskih staza. Nakon završetka tečaja u organizaciji Komisije za planinarske puteve, postaje markacist. Rad je vrlo raznolik, od slikarstva do oznake složenih popravaka putokaza tako da svaki otkriva svoje sposobnosti odgovarajuće zadatku.
 
Sastanci sekcije nisu određeni unaprijed već ih po potrebi saziva povjerenik putem e-mail i/ili SMS obavijesti članovima.
 
Svaki novi član je dobrodošao! Javite se!
 
Članovi markacijske sekcije HPD "Japetić"

markacist

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Neno

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srodni sadržaj (po oznakama)

Pročitajte druge članke iz ove kategorije: Markacijske akcije »

1 komentar

 • slots zoo
  slots zoo Nedjelja, 19 Studeni 2017 20:53 Link komentara

  uk mobile casino sites
  sloto cash no deposit codes 2017
  best online slot
  best slot

Napiši komentar

na vrh članka