Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.

Prijava
Glavni izbornik
Gojzerice negdje u Bijelim stijenama

Planinarstvo

Planinarstvo ili planinarenje je prirodna vježba koja promovira tjelesnu kondiciju, ekonomičan je i praktičan, i ne zahtijeva posebnu opremu. Budući da je pješak može hodati koliko on zeli, ne postoji fizičko naprezanje, osim ako hoda među brdima ili planinama. Planinarenje je rekreacijska aktivnost u kojoj živimo, jer želimo a ne zato što moramo.
 
Kod planinarenja, putovanje je važnije od destinacije a razlog putovanja se razlikuje od osobe do osobe i od prigode do prigode.  Neke najvažnije informacije možete pročitati ovdje:
 
 
U svojoj osnovnoj definiciji, planinarenje je jednostavno hodanje u rekreacijske svrhe. Planinarenje može biti vaša prosječna nedjelja šetnja kroz park ili to može biti tri tjedna ekspedicije kroz Himalaju. Ako ste u mogućnosti staviti jednu nogu ispred druge onda ste u mogućnosti hodati i planinariti.
 
Kad ljudi razmišljaju o planinarenju, oni uglavnom misle na prirodu, veliki otvoreni prostor, ruksak i šator. Za većinu ljudi, planinarenje je bijeg u prirodu sam ili sa prijateljima da biste dobili dobru tjelesnu i duševnu vježbu zaboravljajući sve oko sebe...dosadnu svakodnevicu i užurbanost gradskog života.
 
Na našoj internet stranici možete pratiti planinarenje u najširem smislu riječi i pogled na sve različite varijacije planinarenja: pješačenje, alpinizam, orijentaciju, prijateljstvo, ekologiju, korisne informacije, vještine planinarenja, tehnike i opreme.
 
Nadamo se da će Vam naša internet stranica pružiti mnogo informacija i da ćete nam se rado pridružiti ili posjećivati, virtualno kroz internet stranicu i/ili na našim planinarskim pohodima.
Ocijeni sadržaj
(11 glasova)
Neno

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pročitajte druge članke iz ove kategorije: « Kako početi planinariti? Plan izleta 2010. »

Napiši komentar

na vrh članka